Първа мобилност по проект Change of Nutrition and Healthy living practices in European schools, програма Erasmus+

От 22 до 26 ноември 2021г.в Santa Maria del Aguila, област Алмерия, Кралство Испания, се проведе първата мобилност по проект Change of Nutrition and Healthy living practices in European schools, Erasmus +, № 2020-1-ES01-K229-083181_4, в която участваха учители и ученици от Испания, Турция, Румъния и България. ПГЕБ беше представена от учениците Диана Димова, Момчил Иванов и Александър Петров от Xв клас, Ева Ранева и Кристиана Кирилова от 9в клас, координаторът на проекта г-жа Анита Каримова и г-н Ивайло Константинов.

Петте дни в Испания бяха изпъленени с много емоции и интересни занимания.

В първия ден училището-домакин в Santa Maria del Aguila запознa участниците с процесите на производство на екологично чиста земеделска продукция. Учениците положиха труд в оранжериите към училището. Заниманията завършиха с урок по традиционния за района на Андалусия танц – Sevillana. Българската група показа на останалите участници традиционни български хора.

Втория ден от мобилността беше посветен на приготвянето на здравословни храни. Разделени в отбори, учениците приготвиха студена супа гаспачо и зеленчукова лазаня, заснеха клипове, които да бъдат публикувани в платформата eTwinning.

Два дни бяха посветени на преходи в националния парк Cabo de Gata и посещение на известния дворец Alhambra в гр.Гранада.

В последния ден от мобилността учениците, разделени в отбори, участваха в редица физически дейности, натовариха се значително, но и забавата беше голяма. Денят приключи с тържествено връчване на сертификати за участие.

erasmus+