Мобилност в град Гданск, Полша, по проект „CherisH“, програма ERASMUS+

От 06.06.2022г. до 10.06.2022г. се проведе мобилност в град Гданск, Полша, по проект „CherisH“, съфинансиран от програма ERASMUS + на Европейския съюз, с координатор за България – Крум Златков.

От ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров“, София в събитието участваха Божидар Иванов и ученици от и X В клас.

През първия ден посетихме училището домакин, където имахме възможността да огледаме материалната база и учебния процес. За учениците бяха подготвени опознавателни игри, с които по-лесно да се сближат и различни задачи, свързани с темата на проекта.

Вторият ден имахме организиран тур с екскурзовод из Гданск. След което имахме възможността да се повозим на кораба „Черната перла“ ( пресъздаден по оригинала от прочутата поредица Карибски пирати).

На следващия ден посетихме най-големият тухлен замък в Европа – Замъкът Малбург.
В четвъртък се насладихме на прекрасните експозиции в Музеят на Комунизма, където освен това имахме честта да се срещнем лично с Лех Валенса – съосновател на „Солидарност“ – първия независим синдикат в Съветския блок; носител е на Нобелова награда за мир за 1983 година и президент на Полша от 1990 до 1995 г. Завършихме деня с парти стил 80-те.

През последния ден от мобилността довършихме дадените задачи по проекта. Проведе се и церемонията за приключване на проекта и раздаване на сертификатите за участие.