Четвъртата мобилност по проект Change of Nutrition and Healthy Living Practices in European Schools

От 21 до 25 номеври в град Кемер, провинция Анталия, република Турция се проведа четвъртата мобилност по проект Change of Nutrition and Healthy Living Practices in European Schools, програма Еразъм+. В мобилността взеха участие учениците от XIВ клас Момчил Иванов и Бран Вангелов, учениците от XВ клас Михаела Динева, Мария Димитрова и Кристияна Кирилова и учителите Анита Каримова и Таня Тотева.

В първия ден от своето гостуване в гр.Кемер гостите разгледаха училището домакин Ünal Aysal Anadolu Lisesi, учениците презентираха на тема „Спортни травми и как да се справим с тях“ и участваха в спортни дейности.

Вторият ден беше посветен на посещение на историчския район Kaleiçi-Üç Kapılar и разходка с кораб.

В третия ден от своето гостуване ученици и учители се насладиха на прекрасни гледки от кабинковия лифт над красивата Анталия, а следобедът ги срещна с водопадите Düden традиционен турски пазар. Вечерта учениците скрепиха своето приятелство по време на обща гала вечеря.

Националният ден на учителя беше обелязан в четвъртия ден от мобилността с празничен обяд в училището и тържествена вечеря, организирана от кмета на града. Учениците презентираха на тема „Хранителни разстройства“.

След официалната церемония по връчване на сертификатите за участие, ученици и учители се забавляваха в съвместни игри по пейнт-бол в последния ден от посещението.

Раздялата отново беше тъжна, но всички чакат с нетърпение следващата мобилност, която ще се проведе през месец април в ПГЕБ „Проф.Д-р Асен Златаров“, гр.София, РБългария.