Трета мобилност по проект Change of Nutrition and Healthy living practices in European schools, програма Erasmus+

В периода 03-07 октомври 2022г.в гр.Букурещ, Румъния се проведе трета мобилност по Erasmus + проект Change of Nutrition and Healthy living practices in European schools.
Участие взеха учители и ученици от Румъния, България, Турция и Испания. Професионална гимназия по екология и биотехнологии „Проф.д-р Асен Златаров“ беше представена от учениците Момчил Иванов, Диана Димова, Бран Вангелов от 11В клас и Ева Ранева, Михаела Динева от 10В клас, координатора на проекта Анита Каримова и придружаващия учител Ива Ангелова.


В първия ден от проекта домакините от гимназия Dante Alighieri топло посрещнаха всички участници. Учениците представиха презентации, свързани с националния фолклор, празници, традиции и ястия.


Следващите три дни преминаха под знака на спортни и екстремни игри в спортен център Azuga, както и на посещения на прекрасните замъци Peleș, Cantacuzino, в който имаше изложба на дейността на Леонардо да Винчи и страховития замък на граф Дракула в Бран.
Мобилността завърши с презентация и дискусии на тема характерни за съответната държава екстремни спортове и с церемония по връчването на сертификати за участие.
Участниците в мобилността чакат с нетърпение следващата си среща.