Среща по проект City 5.0 в Алерод, програма Еразъм+

Приключи срещата ни по проект City 5.0 в Алерод, Дания по програма Еразъм+. Макар дъждовната сутрин нашите домакини ни бяха организирали спортен ден. След тичането и спортното ходене в гората, спортните игри и футбола, завършихме срещата с церемония по раздаването на сертификатите и сбогуване с перфектните ни домакини. През изминалата седмица научихме много за датската образователна система и за начина им на живот. Посетихме много нови места и научихме много нови неща.

Имахме туристическа обиколка на Копенхаген и посещение в иновативната доброволческа организацията за споделяне на храна Food sharing Copenhagen. Нашите ученици и учители получиха много полезна информация относно дейсността на тази група доброволци и разгледаха забележителният Копенхаген. Пожелаваме си това да не е последното ни посещение там!

Нашата група стана участник в проектните дейности за изработване на мебели за дома от стари кашони и хартия. Нашите деца взеха дейно участие и произведоха първите си мебели от картон!