Начало на новата 2020-2021 учебна година

Скъпи ученици, уважаеми родители, на прага сме на новата 2020-2021 учебна година – година, която ще бъде изпълнена с много нови предизвикателства и надяваме се, с нови успехи и поводи за усмивки. Към предстоящата учебна година се добавя още една голяма задача – да опазим здравето на учениците, на учителите и служителите в гимназията, на семействата и на всички около нас в условията на продължаваща пандемична ситуация, обусловена от разпространението на COVID – 19. Това прави идните 10 месеца трудни и изискващи повече усилия от обичайното. Всички заедно трябва да намерим формулата и баланса между предпазливостта и отговорността за здравето ни, от една страна, и необходимостта да учим, работим и живеем относително нормално, от друга.
Предвид извънредната епидемична обстановка в страната, предстоящото откриване на учебната година ще се проведе съгласно насоките и препоръките на МОН и РЗИ, както следва:
1. Тържествено откриване на 15.09.2020 г. само за 8а, 8б, 8в и 8г класове в двора на гимназията, с начален час 10.00 ч. Необходимо е учениците да са снабдени с предпазна маска или шлем! С цел намаляване средата на взаимодействие и ограничаване разпространението на вируса, тържеството ще се проведе само за учениците. Уважаеми родители, извиняваме се, че поради извънредната епидемична обстановка няма да може да станете съпричастни на тържественото посрещане на вашите деца в новото училище, но ще компенсираме пропуска с видеа и много снимков материал. Благодарим ви за разбирането!
2. Учениците от 9, 10, 11 и 12 класове ще бъдат посрещнати от техните класни ръководители и ще бъдат съпроводени до класните си стаи в 11.00 часа на 15.09.2020 г. Необходимо е учениците да са снабдени с предпазна маска или шлем!
3. Учебният процес ще започва съпаловидно от 8.00 ч. и 8.10 ч., по изготвен график за класовете. Учениците ще бъдат запознати с всички организационни дейности на 15.09.2020 г. от класните ръководители.

Разпределението на учениците по класни стаи, етажи и начина на придвижване във входове, стълби и коридори са изложени в плана на гимназията за организиране на учебния процес през учебната 2020-2021 година.
Моля, следете сайта и страницата на ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров“ за следваща информация.
Желаем на всички една здрава и успешна Нова учебна година!