Представяме ви Анелия Янева от 9.б клас – Национален състезател по водна топка и отличен ученик

Здравейте казвам се Анелия Янева от 9.б клас. Днес ще ви разкажа малко за моя спорт и успехите, които съм постигнала. Тренирам водна топка от близо 10 години, като първо започнах с плуване от ранна детска възраст. След започването ми на първи клас се наложи да се преместя на по-голям басейн и така се озовах на „ПК Диана“ в квартал Дианабад.

Първоначално продължих с плуване, но треньорът ми реши, че мога да се развия още и ми предложи да оставам след тренировки и да гледам какво правят по-големите. Още от първите пъти в които гледах, водната топка ме завладя и започнах да се обучавам. В началото ми беше много трудно докато разбера кое как се прави, но с много усилия и труд всичко се постига. И ето, че и до ден днешен съм в сферата на този прекрасен и не толкова известен спорт в България. Състезател съм за клуб „ Локомотив Н.Н“ с който съм постигнала всички мои лични и отборни успехи.

През 2019 за първи път от доста години насам си върнахме титлата на Шампиони на Република България както и на Държавно първенство при възрастова група жени и девойки в гард Варна.

Тази година също беше много ключова за мен, защото от тогава насам тренирам без почивка всеки ден, всяка седмица, всеки месец и година… От 2019 никой не успя да ни пребори и да се възкачи на почетното първо място. Ние сме горди шампионки и влизаме единствено и само за победата, независимо какво ще ни коства. 2021 година за мен беше най-прогресивната година през целия ми спортен живот. За първи път бях избрана за национален отбор на възраст девойки (до 17 години). След множество лагери, тренировки и травми аз се преборих и надмогнах себе си. Август месец същата година дори стигнахме и до Европейско, което се проведе в град Шибеник, Хърватия. Беше изключително забавно и прекрасно изживяване.

Едва на 16 години съм и успях да сбъдна едно голямо постижение, за което само съм си мечтала и никога не съм очаквала, че може да бъде реалност. Това е именно и тазгодишният Национален отбор за възрастова група жени. Доста трудно е да те изберат за разширен състав от 22 състезателки, пък да не говорим за основен състав. Неочаквано бях одобрена, и ето че на след 5 лагера в разширен състав, контроли в Сърбия и отново няколко сериозни травми успях да се преборя и официално мога да заявя, че съм част от основният състав. Това е една изключително голяма победа за мен.

Предстоят ни още да лагера, които ще се преведат в София и Бургас. Искам официално да поканя всеки един, които чете това да заповяда на 23 и 25 юни в град Бургас на басейн „ОЗК Арена“ да гледа квалификации за класирането на Европейско първенство с отборите на Малта и Словакия.