Втора мобилност по проект Change of Nutrition and Healthy living practices in European schools, програма Еразъм+

От 04 до 08 април в гр. Дидим, Република Турция се проведе втора мобилност по проект Change of Nutrition and Healthy Living Practices in European Schools по програма Еразъм+, в
която участваха учители и ученици от Испания, Турция, Румъния и България. ПГЕБ беше представена от ученици  от 10.в клас и 9.в клас, координаторът на проекта г-жа Анита Каримова и
г-жа Ива Ангелова.
Петте дни в Турция бяха наситени с радостни емоции в приятелска атмосфера.
В първия ден от мобилността, гостите се запознаха с училището-домакин Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, чиято професионална подготовка е в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Местните ученици показаха процесът на приготвяне на някои традиционни постни турски ястия, които се превърнаха във вкусен обяд за гостите. Кулинарната фиеста продължи с организирана вечеря и още в края на първия ден, учениците от всички страни-участнички станаха добри приятели.

Следващите дни бяха посветени на спортни занимания и екскурзии в богатия на исторически значими местности регион. Посетени бяха храмът на Аполон в Милетос, древният град Ефес, къщата на Дева Мария, къщата на Доган бей и древният град Приен.

Петте дни отлетяха неусетно. Учениците получиха своите сертификати за участие и прекараха остатъка от последния ден заедно. Очакват с нетърпение следващите си срещи – онлайн и на живо в предстоящите мобилности.