Oбучение по програма Erasmus+, проект „My School TV ”

Екип от Професионална гимназия по екология и биотехнологии „Проф. д-р Асен Златаров” взе участие в първото обучение за създаване на училищна телевизия по програма  „Еразъм +” (Erasmus plus), проект „My School TV ” – „Учебен и Арт център” в град Текирдаг, Република Турция.

Проектът за интернет базирана училищна телевизия работи в продължение на около 6 години в училищата в провинция Текирдаг. Осъществява се изцяло на базата на личния опит и на научноизследователската и развойна дейност на нашите партньори от  град Текирдаг.

В обучението бяха разгледани теми, свързани със създаването на и разработването на училищна телевизия в нашето училище.

На първо място организаторите ни направиха кратко въведение за възникването и създаването на телевизията, като цяло. Последва  представяне на предимствата на интернет телевизията, оборудване на телевизионното студио, планиране на човешките ресурси, инфраструктура оборудване за телевизионно студио, конфигуриране на настройките на работното оборудване и реализиране на работата,  техника на излъчването на живо, използване на ефекти във видеоматериалите и тематичните телевизионни публикации.

Обучението бе съпроводено с голямо количество примери, как и какви публикации се правят в интернет базираната телевизия, как се работи с професионална камера, как трябва да изглежда училищното телевизионно студио. Бяха представени и презентации на творческия и работен процес при създаването на училищна телевизия, снимачни сесии на интересни забележителности от град Текирадг и околностите на града, посещение на местния регионален инспекторат.

След завръщането си от обучението, екипът представи информацията пред целия учителски колектив на Професионална гимназия по екология и биотехнологии „Проф. д-р Асен Златаров” гр. София.