ПГЕБ е домакин на втората мобилност по проект City-5.0, програма Еразъм+

ПГЕБ бе домакин на ученици и учители от Дания, Германия, Италия и Испания по втората мобилност по проект City-5.0, програма Еразъм+. Нашите ученици представиха историята, архитектурата и урбанизацията на София, а след обяд нашите гости се насладиха на разходка в красивия ни град.

Партньорите ни посетиха Копривщица и се запознаха с характерната архитектура и неповторимия колорит на града. В Копривщица времето бе дъждовно, но това не попречи на доброто настроение.

 

През третия ден  от мобилността в ПГЕБ – учениците представиха макети, презентации за Великден, Цветница, Лазаров ден, тематични народни танци. Уъркшоп за боядисване на яйца. Денят приключи с посещение на Националния исторически музей.

Партньорите на ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров“-София по проект City 5.0 посетиха Европейската столица на културата за 2019 г. Всички пожелаха да се върнат, скоро.

Работата по  мобилността  по проект CITY 5.0 приключи с уъркшоп за учениците за изразяване на впечатленията им чрез презентации, колажи и клипове. Последна работна среща на учителите и връчване на сертификатите за участие.