Нашите ученици участваха в мобилност по проект TIE, програма Еразъм+

Нашите ученици участваха в мобилност по проект TIE програма Еразъм+. Цяла седмица работиха по теми, свързани с химията в храната и виното. В училището-домакин в гр.Nay Франция звуча българска, гръцка, италианска и френска реч. Нашите ученици презентиратха химията в плодовете и производството на българските уникални вина. Излъчиха и клип за Мелник и уникалната Широка мелнишка лоза. Провокираха голям интерес сред партньорите. Поздравления!

Италианските партньори по проект TIE ни изненадаха приятно с представяне и дегустация на типичните италиански вина. Участниците в проекта посетиха изба CAVE DE JURANCOME, където се произвеждат характерни френски бели вина.

Последва посещение в парниците и фермата на Технологичния лицей в Бодрикс-Най. Учениците отглеждат различни цветя и зеленчуци, грижат се за конете и тренират езда.

Нашите ученици показаха практически умения в лабораториите по химия и микробиология.

В рамките на мобилността посетиха ферма за кози и овце, близо до Бодрикс-Най. В местната мандра произвеждат сирена от млякото на животните – мноого вкусни.

Мобилността завърши с прекрасна разходка в Най-Бодрикс, Лурд и катедралата „Св.Бернадет“, тържествен обяд в Les O’Kiri и церемония за връчване на сертификатите.